History Engels

De historie van

Raak Installatiebouw B.V.

Op 24 augustus 1967 starte dhr. G. Raak zijn bedrijf voor met name het reviseren en controleren van aardgasreduceerinstallaties, de zogenaamde A- B en C- controles, het werkgebied was hoofdzakelijk Noord Nederland, de firma groeide uit tot een grootte van circa 25 monteurs welke op locatie hun werkzaamheden verrichten voor met name energiebedrijven en (groot)industrieën.

Na verloop van tijd ontstond de vraag om reduceerstations te bouwen en vanzelfsprekend was de technische kennis in huis en werd het materieel aangeschaft om op kleine schaal meet en regelstations te bouwen.

In 1978 trad dhr. J. Raak toe op 17 jarige leeftijd als monteur en heeft in die functie ruim 13 jaar ervaring op gedaan, mede om zo breed mogelijk georiënteerd te zijn en alle facetten met betrekking tot meet- en regeltechniek te doorlopen.

In 1993 nam dhr. J. Raak het bedrijf volledig over. Mede door de komst van toestandsafhankelijk onderhoud is het accent verlegd naar installatiebouw, zowel standaard als special. De capaciteit van deze installaties variëren van 10 Nm3/h tot 25.000 Nm3/h.

Door steeds meer groei binnen Raak Installatiebouw B.V. en de vraag naar certificering van installaties binnen de industrie is in 2008 Raak Engineering opgestart, een firma die zich bezighoudt met wet- en regelgeving (Scios 7A en 7B).

Dhr. G. RaakOprichter Raak Installatiebouw B.V.