Historie

De historie van

Raak Installatiebouw B.V.

Op 24 augustus 1967 is dhr. G. Raak gestart met zijn onderhoudsbedrijf ten behoeve van het reviseren en controleren van aardgasreduceerinstallaties. Het werkgebied was hoofdzakelijk Noord Nederland, het bedrijf groeide uit tot een grootte van circa 25 onderhoudsmonteurs welke met name op locatie hun werkzaamheden verrichten voor energiebedrijven en (groot)industrieën.

Na een aantal jaren ontstond de vraag om aardgasreduceerinstallaties te produceren. Vanzelfsprekend was de kennis in huis en werd het materieel aangeschaft om op kleine schaal meet en regelstations te produceren.

In 1978 trad op 17 jarige leeftijd dhr. J. Raak toe als onderhoudsmonteur en heeft in die functie ruim 13 jaar ervaring op gedaan om zo breed mogelijk georiënteerd te zijn en alle facetten met betrekking tot meet- en regeltechniek te doorlopen.

In 1993 werd het bedrijf volledig door hem overgenomen en werd de visie verlegd naar de productie van aardgas meet- en regelstations voor zowel standaard als special. Capaciteiten zijn variërend van 10 Nm3/h tot 60.000 Nm3/h.

Door een sterke groei in het bedrijf zijn in 2008 Raak Engineering B.V. en 2014 Raak I.G.S. B.V. opgestart.

Dhr. G. RaakOprichter Raak Installatiebouw B.V.